Vægttab

Vægttab er et af de mere krævende og komplicerede behandlingsområder. Der kan være rigtig mange forskellige problematikker koblet til problemet. 

vægttab

Til gengæld er der god effekt af hypnoseterapi i forbindelse med vægttab. En undersøgelse fra 1996, der samlede resultaterne af en række forsøg, viste, at kognitiv adfærdsterapi alene gav et gennemsnitligt vægttab på 2,72 kg, mens vægttabet var på 5,37 kg, når der også blev anvendt hypnose. 

Jeg anbefaler, at vi også arbejder med styrkelse af selvværd som supplement til vægttab, hvis det giver mening for dig. Og derudover kan der også være andre emner, der skal bearbejdes. Vægttab er derfor også et af de mere komplekse områder, der som regel kræver en større indsats. Til gengæld arbejder vi på at opnå en varig ændring i din indstilling og din opfattelse af dig selv og dine spise- og eventuelt motionsvaner. 

Jeg er ikke diætist eller ernæringsekspert, og jeg holder mig til mit ekspertiseområde, som er terapien. Det er derfor en god idé, at du inden første behandling, bliver afklaret med, hvilken type af diæt eller kostplan, du gerne vil følge. Og om du vil kombinere med motion – og evt. hvilken. Jeg vil så hjælpe dig til at blive god til at følge planen og på det lange sigt at holde vægten på en helt naturlig og selvfølgelig måde, så det bliver sidste gang, du skal tabe dig. 

Læs mere om forskningsresultater og se eksempler på undersøgelser omkring hypnose og vægttab under forskning.

Ved vægttab skal du regne med 3-6 behandlinger.