Hypnose som bedøvelse

Noget af det, hypnose har været brugt til langt tilbage i historien, er bedøvelse og smertelindring. Tidligere da man ikke havde rigtig bedøvelse, var det naturligvis meget anvendeligt, men stadig i dag, bruges det nogle steder både hos tandlæger og til rigtige operationer, hvis man af en eller anden grund ikke kan bedøve.

Jeg var i foråret 2018 på kursus i England. Her lærte jeg blandt andet selvhypnose. Og i den forbindelse, fik de der havde lyst, mulighed for at teste det af ved at få en nål stukket gennem armen. Nålen er 0,6 mm i diameter. Jeg kunne absolut intet mørke, faktisk ikke engang, at han rørte ved min arm.

Det værktøj har jeg brugt flere gange siden. Blandt andet til hovedpine, når det en sjælden gang dukker op. Og få uger efter, jeg kom hjem fra kurset, var jeg så uheldig at skære næsten halvdelen af min pegetfingernegl af, da jeg snittede kål. Det lykkedes mig at fjerne smerten ret hurtigt efter, det var sket.